Jordärtskockssoppa med parmachips Recept ICA se-Jordärtskockssoppa Utan Vin

Brandi

Jordärtskockssoppa med bacon – enkelt recept Mitt kök

Jordärtskockssoppa – Recept – Tasteline com

  1. Bilder av Jordärtskockssoppa Utan vin
  2. Jordärtskockssoppa med parmachips Recept ICA se
  3. Jordärtskockssoppa Allt om Mat
  4. Jordärtskockssoppa – Receptfavoriter se
  1. Jordärtskockssoppa – Recept Arla
  2. Len jordärtskockssoppa ELLE mat & vin
  3. Gott vin till jordärtskockssoppa – 5 toppviner till en len
  4. Hemleverans av vin – The Wine Company – the-wine-company se
  5. Jordärtskockssoppa – Recept – Tasteline com

Vi har vin till alla tillfällen! Fräs det i olivolja utan att det tar färg, slå på det vita vinet och låt det koka in. Att kombinera mat och vin är inte alltid så lätt men när man väl lyckas tar det middagen till nya höjder. En värmande och krämig jordärtskockssoppa går bra ihop med en frisk och härlig Riesling, gärna med tydlig mineralig karaktär. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Skölj jordärtskockorna men behåll skalet för mer smak och dela i mindre bitar. Slå sedan på vinet, vattnet och lite salt. Garnera med gräslök och servera med bröd. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. 5. AnnonsExklusiva viner levereras till din dörr. Tillsätt mjölken, 50 gr smör och lägg ner jordärtskockorna och potatisen. Hacka lök och vitlök och låt det få svettas i smöret i kastrullen någon minut utan att ta färg. 3 Tippa i skockor och palsternacka och fräs runt och låt sedan buljongen gå i och koka tills rotsakerna är mjuka. Så lagar du jordärtskockssoppa med fyllning.

Jordärtskockssoppa är en krämig och lyxig soppa, tillagad av grädde, jordärtskockor och kärlek. Gör så här: Fräs jordärtskockor och lök i lite olivolja utan att få färg. Tillsätt buljongtärningar och vatten, och låt puttra, 30 minuter. Jag antar att jag får tacka Christian Hellberg för inspirationen till denna rätt eftersom vi blev bjudna på jordärtskockssoppa under Vinotekets event. Soppa är verkligen perfekt som snabb lunch eller värmande inledning middagen. Här är …. Soppan går utmärkt att dricka ur små skålar och då behövs ingen sked. Själv satte jag ihop en hel middag i jordärtskockans tecken och bjöd på passande vinprovning. Låt koka tills jordärtskockorna blivit mjuka. Smält lite smör i en kastrull och fräs på löken och kokorna lite snabbt tills löken svettats utan att få färg. Av Redaktionen. 6 personer 20 minuter. Allt ska ha blivit mjukt och fått färg utan att bli bränt. Under receptet hittar du tips på vin …. Låt dem fräsa med i cirka 5 minuter under omrörning. 3. Häll på det vita vinet och låt sedan koka ihop tills hälften återstår. 4. Då fick jag naturligtvis lust att laga just jordärtskockssoppa. Våra namnkunniga skribenter inspirerar, utbildar och rapporterar om trender, nyheter och traditioner inom vinvärlden. Låt det sjuda tills jordärtskockorna är mjuka.

https://youtube.com/watch?v=kpoysfxJgmQ

Soppa på jordärtskocka är en sällsam fröjd till förrätt eller middag. Gärna med vitt vin och grädde – men här finns också andra recept på matiga, smakrika och goda jordärtskockssoppor. Toppa med knaperstekt bacon & servera som förrätt, lunch eller middag med färskt bröd. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter. 5. Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist. Här hittar du Tastelines alla recept på jordärtskockssoppa! Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna.. inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan. Jordärtskockssoppa. En mild och krämig soppa på en god knöl. Enkel att laga till och passar utmärkt som förrätt också. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Till servering: 1 baguette 150 g varmrökt lax 1 ask färskost med pepparrotssmak dill. Söker du efter ett gott vin till jordärtskockssoppa så har du kommit rätt. Hemleverans · Allt enligt svensk lag · Svenska vinrådgivare · Exklusiva viner. Supergod jordärtskockssoppa med parmachips som passar som förrätt. Ingredienser: 500 g jordärtskockor 2 potatisar 1 gul lök 1–2 vitlöksklyftor smör 1 dl torrt vitt vin 5 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 1/2 dl. Hetta upp smör och olja i en gryta. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Jordärtskockssoppa med kantareller och bacon Hösten innebär sopptider. I bloggen hittar ni tips på vin till varje rätt – så våga testa redan idag! Dela jordärtskockorna i småbitar, hacka löken och vitlöken. Tillsätt kycklingfonden, ge ett uppkok och slå i grädden. Igår läste jag i min morgontidning att butikssäsongen för jordärtskockan är egentligen slut. Samtidigt så passade jag på att läsa lite om denna användbara rotfrukt. Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Aller media. Jordärtskockssoppa – världsagott! 17 april 2013. Häll sedan ned det rostade med potatisen och låt koka med vinet i fem minuter. Fräs på medelvärme tillsammans med 1 matsked smör. Tillsätt vinet och låt det puttra till cirka hälften av vätskan återstår. Låt alltsammans sjuda långsamt tills det är mjukt. Men nog pratat om mina tankar angående nyårsmeny, jag vill dela med mig av ett bra recept, på en av mina favoritsoppor nämligen jordärtskockssoppa. Skala och tärna jordärtskockor och potatis. Fräs lök, jordärtskockor och potatis utan att det får färg i en tjockbottnad kastrull med smör. 2. Tillsätt vin och låt puttra ett par minuter. Jordärtskockssoppa med vita bönor och persilja. 2 personer. 2 dl blötlagda och kokta vita bönor, motsvarar 1 dl torkade 1 purjolök Extra jungfruolja 100 g persiljerot 200 g jordärtskockor 6 dl kyckling-/grönsaksbuljong 1 dl kokosmjölk Havssalt 2 persiljestjälkar 4 hasselnötskärnor, rostade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *