Oskuld Blöda- Oskuld och underliv – kvinnonet net

Brandi

jag hade sex för första gången igår och jag började blöda

Oskuld Blöda
Blöda på bröllopsnatten, mitt liv står på spel

Jag är oskuld men inte han, och vi har inte sex för att jag inte vill, utan på grund av vår religion. Om flickan blöder vid första samlaget beror det på att det blivit en spricka i mödomskante. Vid eventuell blödning rör det sig ofta om andra orsaker än att slidkransen varit trång. Vi kom på olika saker hon kunde göra. Du skriver att du blöder även vid stress. Att vara oskuld när det känns som att alla man känner (och alla tjejer man träffar?!) haft sex är enligt min erfarenhet något som många tycker är väldigt jobbigt. Tecknet på oskuld för dessa människor är att det blöder, och operationerna är till för just detta. En hinna som alltså ska spricka när man “blir av med oskulden” för första gången och tjejer börjar blöda. Då blöder det som regel bara lite. Det är ju ett klassiskt “bevis” som i vissa tider och i vissa sociala och kulturella sammanhang är väldigt viktigt. Trots det finns det tyvärr folk som ser bloddroppar från slidkransen som ett bevis på att en tjej är oskuld. Nu blir jag tvungen att gifta mig med en kille från mitt hemland och han har stora förväntningar på att jag ska vara oskuld. Man rekonstruerar i operationerna en fördom som dessa människor har att om kvinnan är oskuld då blöder hon, man sätter stygn i slidan som mannen forcerar för att kvinnan ska blöda. Helt sjukt, hon ville absolut inte att vi skulle gå till polisen eller så. Beviset är att blöda eller att mödoms-hinnan finns “kvar”. Typ en tampong, ett finger eller ja, vad som helst. Folk brukar använda sig av “sexdebut” ist för “oskulden”. På senare tid har det däremot. Jag har hört och sett många program som visar, att man kan återställa sin oskuld.

  1. Därför bör du inte använda ordet oskuld – Nyheter24
  2. Oskuld och underliv – kvinnonet net
  3. Inte oskuld? – Ungdomar se Forum
  4. Att ha sex Tjejjouren se
  5. 22 år, oskuld och rädd för att ha sex VeckoRevyn
  6. Betalar dyrt för myten om oskulden – Sydsvenskan
  7. 9 saker jag önskar att jag visste som oskuld
Oskuld Blöda
Oskuld-smärta ? – Sex – Relationer iFokus

Man behöver inte blöda för att man förlorat oskulden, man förlorar oskulden när man har haft sex med någon. En myt som förstärker idén om oskulden är att det finns en så kallad mödomshinna i slidan, och som spricker när man “blir av med oskulden” för första gången vilket gör att tjejer börjar blöda. I min kultur får tjejen inte ha samlag förrän hon är gift men jag har blivit av med min oskuld. Men langt ifrån alla flickor blöder. Men jag är inte skyldig någon något för att jag har haft sex så. Det är något jag skäms oerhört mycket för och jag vill inte tala om det för någon. För mig kom det väldigt lite blod och det fick min kille att tvivla på att jag varit oskuld. FRÅGA: Jag har ett stort problem som jag skulle bli jättetacksam om du kunde hjälpa mig med. Hon ska vara orörd när hon gifter sig – eller gifts bort; helst ska hon blöda på bröllopsnatten. Trots det är det inte helt ovanligt att vården får frågan om att skriva oskuldsintyg. – Det tror jag att alla ungdomsmottagningar stöter på, säger Vanda Oskarsson, enhetschef i Uddevalla. Elina hade tur. Maken litade på hennes oskuld – trots att inte en endaste droppe blod fläckade bröllopslakanen. Men det beror alltså inte på att någon hinna spricker. Eja Brattgård har arbetat på Rosengård i tre och ett halvt år.

Eftersom det inte är särskilt länge tills min mens ska komma så undrar jag ifall det kan har varit så att min mens på något sätt kom tidigare p.g.a. samlaget? för jag känner även att jag har lite ont i magen. Man kan blöda även om man haft samlag flera gånger, om det är så att tjejen inte är tillräckligt sexuellt upphetsad för exempelvis en penetration. Det har alltså inget med ”oskulden” att göra. Du har sex när du har sex liksom, antingen med dig själv eller andra. Anmäl; Haien. 6 Jan 2017, 00:42. Typ som marsbrud sa, man ska inte blöda när man har sex för första gången, varken tjejer eller killar. Det går alltså inte att titta på slidkransen för att kontrollera om någon haft sex eller inte. Jag är 22 år och fortfarande oskuld. Vilken jämnårig kille skulle vilja ha en 22-årig oskuld…. Jag var 20 år när jag blev av med min oskuld. Denna myt förstärker idén om oskuld, att när hinnan har spräckts – DÅ bär man på en skuld. Och att det SKA göra ont första gången en fittbärare blir penetrerad, men så är inte fallet. Hem › Forum › Föräldrafrågor › Sexliv › Oskuld igen… Detta ämne innehåller 24 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av Anonym 8 år, 10 månader sedan. Visar 10 inlägg – 16 till 25 (av 25 totalt) ← 1 2 Författare Inlägg januari 17, 2009 kl. 12:38 f m #16229 Anonym Nej jag blöder […]. Rent teoretiskt brukar väl oskulden vara då mödomshinnan “spräcks” eller “töjs ut” så det skulle väl kunna ske av vad som helst. Själv tycker jag väl att oskulden tas då du bestämt dig för att ha sex med någon – och har det. Alltså jag tycker att första samlaget är då oskulden. Däremot kan små sprickor uppstå i slemhinnevecken om du är spänd, nervös och för torr. Det kan göra ont och ibland kan det också blöda lite grann, även om det är ovanligt. Men mödomshinnan finns inte, så varken hymenrekonstruktion eller oskuldskontroller har i seriösa verksamheter att göra. Jag tycker att du ska visa dig för en gynekolog för att försöka ta reda på varför du blöder. På ungdomsportalen Decibel.fi:s Våga fråga kan du anonymt skriva in en fråga om precis vadsomhelst som kan bekymra en 13-25-årig österbottning och få svar av ett 60-tal sakkunniga, allt från psykologer till kosmetologer, inom fem arbetsdagar. Att kvinnan ska vara oskuld när hon gifter sig. Jag vet att man kan vara oskuld fast det inte blöder. Blir av med oskulden på hustak. Nu hade oskulden blivit hennes problem. Därför är det skrämmande att det fortfarande i vissa kulturer ses som ett tecken på att flickan är oskuld om hon blöder, för det bygger på en myt och att människor saknar kunskap om hur det är på riktigt. Inte ens en gynekolog kan med säkerhet säga om en flicka haft samlag eller inte. Bland dem som ändå blöder är det få som gör det för att slidkransen varit trång, utan av andra orsaker. Om man inte varit sexuellt upphetsad utan spänd, nervös och för torr, kan det bli små sprickor i slidkransen som kan blöda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *