Färga/slinga håret i som gravid? – Babyhjälp

Brandi

Är det farligt att färga håret om jag är gravid? – 1177

När du är gravid så växer hår och naglar snabbare än normalt. Det har under en lång tid cirkularat rykten att det skulle vara farligt för fostret att färga håret medan under graviditeten, så vi bestämde oss för att undersöka om så är fallet. Vi (jag och min frisör Emelie) hade kommit överens om att jag skulle försöka återgå till någon form av naturlig hårfärg, för att få tillbaka en någorlunda bra kvalité på mitt risiga hår. Forumindex Välkommen till minbebis.com forum Gravid forum. Man menar att farliga ämnen tas upp genom huden och går ut till barnet. Vad tycker ni om att gravida (jag då, uppenbarligen!) går och slingar/färgar håret trots att det ligger en liten bebis i magen. Idag ska jag äääntligen till frisören och fixa min utväxt. Tidigare avråddes gravida från att att färga håret på grund av ämnen i produkterna som pekades ut som cancerframkallande. Spelar det någon roll om jag befinner mig tidigt eller sent i graviditeten i så fall? Försök att minimera antalet gånger du färgar ditt hår medan du är gravid. Ett sätt att förändra sitt utseende på är att skaffa sig en ny hårfärg. Handla enkelt, fraktfritt & med snabb leverans.

Gravid-fråga – Isabella Löwengrip Idag kan jag äääntligen till frisören och fixa min utväxt. Att bara slinga håret borde vara bättre alternativ. Jag färgade håret för ca 1½ månad sedan och jag har inte märkt någon missfärgning eller att håret blev mycket torrt. Mitt hår blir tjockare och bättre kvalitet under och efter graviditeterna så nu är jag gravid med fjärde barnet och håret är bättre än någonsin. Sammanfattningsvis, långvarig och yrkesmässig hantering har diskuterats men att själv färga håret bedöms inte som farligt. “Är det farligt att färga eller tona håret om man är gravid. Har sökt och alla säger så olika så blir osäker. Ditt hår blir ofta tjockare när du är gravid och dina naglar sprödare och torra. Att just färg går ner till bebisen och gör skada. Slingor är en typisk behandling på salong, som kan åstadkomma en större förändring än man tror. Fråga: Är det farligt att färga eller slinga håret om man är gravid? Läs mer och för- och nackdelar med hårslingning. Att så många unga och gravida färgar håret borde vara grund till hårdare krav på innehållet i hårfärger, men tyvärr innehåller nästan alla färger på marknaden skadliga ämnen. Bonuspoäng på allt. · Lyko Magazine · Smink & Doft · Butiker & Salonger. Med mitt första barn färgade jag någonstans runt 25-30. Illamående, ultraljud & sparkar, här diskuteras graviditet. 12 inlägg • Sida 1 av 2 • 1, 2.

AnnonsVi har kända & professionella varumärken samt färgtillbehör för bästa resultat. Goldwell pH 6,8 Intensivtoning 2A Blåsvart. Störst utbud i Norden. · Express inom 24h för 49:- · Fri Frakt över 100kr. Jag undrar om kemikalier i hårfärg eller toning kan tas upp av kroppen och skada fostret. Själv så slingade jag håret när jag var gravid och resultatet blev som det alltid brukar bli. Har fått info från min barnmorska att det går bra. Har aldrig fått annan resultat än vanligt så det där med håret blir poröst stämmer inte på mig. Jag har fått kommentarer om det här i bloggen att det är ett stort NO NO. Vissa säger att det är okej att slinga, men inte att färga. Hur gör du med att slinga håret. Vågar du göra ljusa slingor nu när du är gravid. Jag är så där nygravid (v 7) och skulle vilja slinga håret. Jag brukar göra det ca var 12 vecka, men vet inte om jag vågar. För det är väl inte nyttigt för bebis. Kan man färga & slinga håret när man är gravid. Svar: Hej, Ja du kan slinga och färga håret under graviditet. Men är du orolig, fundera över hur viktigt det är för dig under graviditeten och om du hellre avstår än oroar dig. Mer i kategorin Gravid Färga håret under graviditeten. Slingor i håret går inte att jämföra med vanlig helfärgning – av slingor får frisyren mer liv och lyster. I Danmark avråder gravida från att färga håret. Funderar på att slinga håret nu istället, men väntar tills lite …. Men kemikalier kan tas upp genom huden i hårbotten och det går inte helt att utesluta att det kan påverka graviditeten eller fostret negativt. Slinga håret. av __Mimi__ » 14 apr 2008, 20:52. Hej allihopa Jag undrar vad ni har hört om att färga å slinga håret…. Kemikalier kan tas upp genom huden i hårbotten och det går inte att utesluta helt om det påverkar fostret negativt. Jag är gravid i 18:e veckan och arbetar inom oljebranschen.. Det finns experter som anser att man ska vara försiktig med att färga håret och bleka slingor under graviditeten, men det finns inga bevis för att det skulle vara farligt för barnet. Med hjälp av slingor eller heltäckande färg eller toning, kan man snabbt känna sig fräsch och snygg på nytt. Läs om hårfärgning rent allmänt och få tips om du börjat få grått hår. Färgning av håret börjar tidigt i åldrarna och pågår under en stor del av livet vilket ökar riskerna. Vi jag håret min frisör Emelie hade kommit färga om att jag skulle försöka återgå till någon som av naturlig hårfärg, för att få tillbaka en någorlunda bra kvalité på mitt risiga hår. Hej. Jag är i vecka 9 och har hört hur många olika saker som helst när det handlar om att färga håret. Har köpt L’oréal couleur experte med både färg och slingor. Vågar jag gör det eller ska jag vänta tills efter vecka 12 eller tills barnet har kommit. Här finns ett svar hämtat från info medica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *