Välkommen till Gävle Hamn – Ostkustens nav – Gävle Hamn

Brandi

Uppgifter: Misstänkt ubåt i Gävle Hamn SVT Nyheter

Cornucopia?: Misstänkt ubåt i Gävle hamn

Bilder av ubåt Gävle hamn

Försvarsmakten har alltså inte kommenterat händelsen. I tabellen ser du beräknad ankomst och avgång för fartygen i Gävle Hamn. Ostkustens största containerterminal blir dubbelt så. Med bild och intervjuer uppmärksammades utifrån SVT Gävleborg att ett misstänkt ”främmande föremål” påträffats under en ekolodning i hamnen i slutet av. Gävle Hamn AB, Fredriksskans, 806 47 Gävle. I Gävle hamn har något som liknar en ubåt upptäckts vid en sjömätning som ägde rum 29 juni. Det handlar om ett ca tolv meter långt föremål, med tre meters diameter, på ett djup om fem meter, som sedan försvann vid senare kontroll. Inga problem att gå in med miniubåt där. 1 reply 1 retweet 1 like. Reply. 1. Retweet. 1.. Twitter may be over capacity or experiencing a momentary hiccup. Kontaktuppgifter till Gävle Hamn samt kontaktuppgifter till personalen. Accessibility Help. Press alt + / to open this menu. Facebook. Email or Phone: Password: Forgot account? Sign Up. Bottenavtryck, som inte tidigare varit kända, tyder också på att främmande verksamhet pågått i hamnen. Jag utgår ifrån att försvaret har gjort omfattande undersökningar efter bottenspår med mera, men inget har rapporterats till. Agerandet är oförsiktigt, vilket talar för någon form av maskirovka. Ett handelsfartyg kan också anpassa fart och skapa bullerridåer för att dölja ubåtar vid passager som t.ex. Södra Kvarken. I analysarbetet har information om alla fartyg som angjort eller avseglat från Gävle hamn varit tillgänglig. There is also plenty of space for setting up quayside premises. First-class road and rail connections, with comparably little traffic and queues, make it easy for goods owners in Stockholm and Mid Sweden to export and import via Port of Gävle. Hamnrestaurangen Gävle AB – Fraktvägen 3, 80647 Gävle – Har fått 4.7 baserat på 34 recensioner “Bra mat, bra pris och trevlig personal.

Synnerligen intressant! | Misstänkt ubåt på botten i Gävle Hamn. Stort utbud online – alltid snabba leveranser, välkomna! Genom en ekolodsbild observerade Gävle Hamn ett stort föremål, tolv meter långt och tre meter högt, som låg mitt i farleden nära kajen. Gävle Hamn, Gefle, Gävleborgs Län, Sweden. 459 likes · 40 talking about this · 2,044 were here. Men när en ny mätning senare samma dag på samma plats skulle göras var föremålet borta. Ett föremål som bedömts som tolv meter långt och tre meter högt låg mitt i farleden. Ubåten, som heter HNLMS Zeeleeuw, hör hemma i Holland och är på ett rutinbesök. Enligt rapporten som lämnats till Försvarsmakten var det tolv meter långa föremålet ”båtliknande” – och försvann plötsligt. – Det kan vara fel på vår utrustning, ett fiskstim eller en undervattensfarkost, säger Fredrik Svanbom, vd vid Gävle hamn…. Vid en kontrollmätning några timmar senare var föremålet borta. Storleken bedömdes vara cirka 12 m långt och 3 m högt. Ubåtsjägaren Emil Svensson är tveksam till om det verkligen är en ubåt som synts vattnet vid Gävle hamn. SVT:s larm om ubåt inne i Gävle hamn rötmånadsjournalistik. När Slite och Karlshamn ville skriva kontrakt om hamnsamarbete med ryskägda Nord Stream 2 ingrep utrikesminister Margot Wallström (S). Ekologiska och barn- och babyprodukter online. Foto: SVT Ingen kontroll när driften av Gävle hamn såldes Publicerad 18 oktober 2017. Här skapar vi förutsättningar för hållbara, säkra, effektiva och kundanpassade logistiktjänster genom att tillhandahålla hamninfrastruktur med hög kapacitet för hamnens kunder.

Ubåt Gävle Hamn
Misstänkt ubåt på botten i Gävle Hamn 10/7-17

Ubåt Gävle Hamn
Misstänkt ubåt i Gävle hamn – YouTube

  1. Välkommen till Gävle Hamn – Ostkustens nav – Gävle Hamn
  2. Tidigare sjömilitär om misstänkta ubåten i Gävle hamn
  3. Misstänkt aktivitet i Gävle hamn: Onaturliga rörelser i
  4. Misstänkt u-båt i Gävle Hamn – YouTube
  5. Ingen kontroll när driften av Gävle hamn såldes SVT Nyheter
  6. Cornucopia?: Misstänkt ubåt i Gävle hamn

Vid en senare mätning var föremålet plötsligt borta, skriver Gefle Dagblad. – Vi kommenterar inte enskilda observationer. En misstänkt ubåt har upptäckts på ekolod i Gävle hamn. Ett par timmar senare var föremålet borta. – Vi har lämnat över ärendet till Försvarsmakten. Händelsen har anmälts till Försvarsmakten och kustbevakningen. – Man har sett onaturliga rörelser i vattnet, säger Fredrik Svanbom, vd för Gävle hamn. Varken regeringen, Säpo eller försvarsmakten kontrollerade om nationella säkerhetsintressen hotades när Gävle kommun sålde driften av containerterminalen i Gävle hamn. AnnonsKöp produkter från Plantoys hos oss. Under en mätning i vattnet i juni visade ekolodet en bild av ett stort föremål. Om Försvarsmakten har skickat någon personal till hamnen i Gävle vill Jesper Tengroth dock inte berätta. – Vilka åtgärder vi vidtar är ingenting som vi kommenterar, säger han. Gävle Hamn är inte vilken hamn som helst. Misstänkt ubåt på botten i Gävle Hamn – anmält till Försvarsmakten: “Stort föremål som låg i farleden, som sedan var borta”. Gävle hamns mätningar har lämnats till Försvarsmakten men utan svar. Operativt måste det finnas starkt motiv för att i fredstid skicka in en dykarfarkost i Gävle hamn. Inloppet till Gävle hamn är ramat till 13,4 meter. PLUS Kvinna misstänks för giftmord på sambo. Mätningen visade ett föreål 12 meter långt och 3 meter högt i farleden tätt intill Gävle hamn. Vid en ytterligare mätning bara timmar efter så är föremålet försvunnet. Försvarsmakten har kopplats in efter att Gävle Hamn 2017-06-29 upptäckt ett 12 m långt och 3 m högt misstänkt föremål i vattnet under en sjömätning. Vid en senare mätning var föremålet borta, skriver Gefle Dagblad. – Vi kommenterar inte enskilda observationer. Men när hela driften av Gävle hamn såldes till utländska bolag gick affären obemärkt förbi regeringen. Misstänkt ubåt på botten i hamnen! Jump to. Gävle hamn är ett innovativt och effektivt intermodalt logistikcentrum där sjöfart, järnväg och vägtransporter möts. Varje år ankommer cirka 1000 fartyg till Gävle Hamn. Port of Gävle is located only two hours from Stockholm. Under åren 2006-2009 rustades vägen till och från hamnen för att klara högre belastning som en trafikökning till och från hamnen innebär. SVT rapporterade som en huvudnyhet på tisdagskvällen difffusa uppgifter om en ”misstänkt ubåt i Gävle hamn”. Det är slutsatsen i en expertanalys som DN tagit del av. Det skriver två experter i en analys som DN tagit del av. HMS Gävle (K22) är en av svenska marinens korvetter av Göteborg-klass. Är systerfartyg till korvetterna HMS Göteborg, HMS Kalmar och HMS Sundsvall. HMS Gävle är baserad vid Berga örlogsbas och tillhör 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *