Slem I Halsen Gravid-Ont i halsen – 1177 Vårdguiden

Brandi

Hosta – 1177 Vårdguiden

Nu har jag åter igen fått ont i halsen …. Oftast går halsont över av sig själv men ibland kan du behöva behandling. Men tror inte dom hjälper något. Jag antar det kan bero på att jag faktiskt inte har “riktig” hosta – jag hostar och harklar ju självmant för att få loss det slem jag känner har bildats i halsen…. Om jag stressar, när jag vaknar, när jag anstränger mig etc. Nu har jag bekymmer även då jag inte ätit, det är trögt/hårt slem som sitter i svalget och ner i halsen, vilket är mycket irriterande då jag hela tiden försöker harkla och hosta upp detta utan bra resultat. Löptränar en del och då känner jag. Kan knappt vistas utomhus med min 3-åring för jag klöks och kräks i …. Fick förklarat att man dricker för lite vatten om man ständigt har tjock slem i halsen. Nu har jag bricanyl och acetylcystein 3 tabletter/dag. Jag är säker på att det inte är tryck som i ångesttryck, utan snarare som att det. Du kan även få ont i halsen, feber och snuva. Sämst är det när jag lägger mig på kvällen och får hosta upp slem + att det är slem som åker upp och ned. Min man har svårt att andas och har slem i halsen – vad kan hjälpa honom. Slem i halsen kan resultera i dålig andedräkt orsakas av överskott proteiner lagras, men är en bra indikator på kroppen bekämpa infektioner. Varje morgon och under dagen så känner jag att jag ar slem i halsen och hur mkt jag dricker varmt eller kallt så kvar står det och om jag har tur så kan jag harkla mig och då kommer det upp(grön slem) jätt äckligt. Slem är ofta segt och tjockt och utsöndras av luftvägarnas slemhinnor som ett verktyg för att hålla bakterier och virus borta.

När det halsonda går över börjar näsan att rinna, sedan får jag hosta (med mkt slem)…Sen går det bara runt runt. Det hela är en del av kroppens sätt att läka och vi blir friska igen. Ingen feber, men han är otroligt påverkad av allt slem som verkar samlas i halsen. För mycket slem i lungorna kan nämligen vara jobbigt för dina lungor, samt orsaka feber, trötthet och andningssvårigheter. Vågar mig inte ut på tex bio etc för att jag vet hur folk blir irreterade när jag hostar och det rosslar i halsen på mig och jag måste spotta ut slemmet. Äckligt tycker många, inklusive mig själv. Finns det någon slemlösande medicin som man kan ta när man är gravid? (Är i vecka 29 nu). Ja vad kan man göra när man är gravid och har slem i halsen. Jobbigast är halsen som gör ont och är tjock av slem. Det kan bero på många olika saker, till exempel på en vanlig förkylning, en infektion med bakterier eller att du har skrikit eller sjungit högt. Känns som det bidrar till mitt illamående.

Orsakerna till slem i halsen

Slem I Halsen Gravid
Luftrörskatarr – 1177 Vårdguiden

Ont i halsen – 1177 Vårdguiden

Näsan reagerar då kraftigare på all form av retningar i näsan. Du har liknande besvär som vid allergi, utan att det är något allergiskt som orsakar besvären. Bildas det mycket slem, eller om luftrören reagerar med kramp, kan du få svårare att andas och ibland hörs ett pipande ljud från luftrören. Kort sagt, vilken som helst typ av infektion orsakad av bakterier, svampar eller virus, utlöser produktion av överskjutande slem i näsa och hals. Därför följer halsen slem ofta steg halsen, förkylningar, influensa och bihåleinflammation. Ibland gör det ont bakom bröstbenet, framförallt när du hostar. Du kan få svårare att andas och du kan höra ett pipande ljud när du andas. Det kan bero på att du har mycket slem eller att luftrören reagerar med kramp. Jag är gravid i 15:e veckan, och har sedan början av graviditeten varit sjuk. Med sjuk menar jag förkylning, hosta, halsont mm. Om hostan gör att du inte kan sova eller om hostan är torr (utan upphostat slem) och irriterande, kan du använda en hostmedicin som dämpar hostreflexen och gör att du hostar mindre. Hostdämpande sugtabletter l indrar och skyddar halsen mot ytterligare irritation. Vid hosta är det skönt att dricka mycket. Har inte halsbränna men slem i halsen. Får springa och spotta och fräsa hela dagarna och får kräkkänslor för det känns som jag har en klump i halsen hela tiden. Är det någon som har samma problem och vad har ni gjort i så fall. Slem i halsen, slem, bildas i halsen att skydda lungorna. När slem hostas ut ur kroppen och ser gul eller grön, en infektion eller bakterier finns i kroppen. Hosta går oftast över av sig själv, även om det kan ta flera veckor. Ibland behöver barnet behandling mot det som orsakar hostan eller för att minska besvären. Hon får både Pulmicort och en annan som jag inte minns namnet på just nu. Hon brukar säga att det känns som att hon har något i halsen ochjag undrar om det kan vara halsmandlarna som är. Det får mig att kräka varje dag. Mina husläkare byts ut hela tiden och jag får börja om med min “slem historia” ofta och nu vänder jag mig till dig. Känns som jag ständigt har massa slem i halsen och jag går och harklar mig. Är värst på morgonen, känns ibland som om jag nästan skall kräkas för att jag får såna hostattacker. Kan det ha med matvanor att göra. Inser att natten kommer bli lång, och natten till idag slutade jag sova vid 2. Har varit vaken sen dess, vilket nu i efterhand känns osmart. Jag är lite öm över sköldkörteln men inte mycket. Det känns heller inte som om jag har en klump i halsen utan faktiskt ganska obeskrivbart. Fråga till Näringsexpert 21 maj, 2018. Hej, Min man verkar ha candidaöverväxt eller nån typ av svamp i …. Men det kan även orsaka problem. Det värsta är om det sätter sig på luftrören. Symptom: Sura uppstötningar som ger brännande känsla i bröstet och halsen. Kan även kännas som en klump i halsen. Orsak: Övre magmunnen, ”ventilen” mellan magsäcken och matstrupen, sluter inte tätt. Sur magsaft läcker då upp i matstrupen och irriterar slemhinnan. Vid en vanlig virusinfektion kan luftvägarna bli inflammerade. Då svarar kroppen genom att producera ett tjockt, segt slem. Slemmet irriterar i halsen och vi hostar upp det. Det började sen jag blev gravid och det har bara blivit mer och mer. Har provat halstabletter men det hjälper bara en stund. Hej! Har haft besvär med slem sedan februari -06. Först fick jag pulmicort, ingen förbättring. Min lillkille på 3 1/2 månad har varit likadan, låter fortfarande rosslig i halsen, har i ett par omgångar haft slem i avföringen och en gång blev det grönt och vattnigt med, luktade surt. Men bvc-sköterskan tyckte inte att det var något att oroa sig för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *