Svalbard Sommar

Brandi

Svalbard – Norges officiella reseguide – visitnorway se

  • Sommar på Svalbard PolarQuest
  • Våra tolv bästa tips för Svalbard – Vad du absolut inte
  • Bilder av Svalbard Sommar
  • Svalbard Wikipedia
  • SVALBARD – SOMMAR Expeditionsresor
  • Aktiviteter i Svalbard Glaciärvandring, hundspann, snöskoter
  • De 10 bästa rundturerna och aktiviteterna i Svalbard
  • Alla vill se isbjörnar SvD
  • Svalbard – Rolfs Flyg & Bussresor

Upptäck denna spännande kontinent under en nästan magisk tid på året och ge dig ut på utflykt i vildmarken men bo bekvämt på nyrenoverat hotell. Under tidig sommar, i april och maj, …. Besök resmålssidan där vi samlat allt om Svalbard. Nätets bästa erbjudanden · Jämför snabbt och enkelt · Största hotellsöksidan. Men kallt är det förstås: Genomsnittstemperaturen i Longyearbyen varierar från -14° C på vintern till 6° C på sommaren. Sommar på Svalbard Frida Södermark 24 juli, 2013. Naturen är storslagen och det är lätt att smittas av polarbacillen som har ett symtom: att man ständigt vill åka tillbaka. Vi färdas med buss genom staden och får lära oss mer om dess historia, flora och fauna och inte minst om livet på Svalbard idag. Svalbard är en norsk ögrupp i Arktis, med Spetsbergen som största ö. Öarna har omkring 2 600 invånare, alla på Spetsbergen. Det innebär 24 timmar av dagsljus per dag i 130 dagar. Vi tar dig ut på en tur som kommer ge dig ett minne för livet. Februari är Svalbards kanske vackraste månad när mörkret viker undan och ljuset återkommer. På vintern handlar det om hundspann, snöskoter eller skidor och på sommaren båt, kajak eller vandring. Upplev båtturer till vilda glaciärer, till ryska bosättningar och håll utkik efter isbjörnar, valar, säl och fantastisk natur. Vi avslutar dagen på Svalbards Museum och Galleri. Avståndet till Longyearbyen är 60 kilometer, men eftersom det inte finns några vägar på Svalbard, så måste transporter mellan orterna ske med flyg, snöskoter eller båt vid isfritt hav. Glöm inte heller att ta med ordentligt med film, solglasögon, solkräm, godis.

Sommar på Svalbard. 30 juli 2016. PolarQuests guider bloggar från fartyget Sea Endurance. Skärgården har dock ett relativt milt klimat jämfört med andra områden på samma breddgrad. Nedan kan ni läsa ett utdrag från vår resa: Expedition Svalbard 22 juli – 1 augusti. Under dagen stannar vi till vid Ny-Ålesund. Klassiskt svalbardproblem: Att ta fel par skor i farstun när man är på väg hem från krogen. Skulle du glömma något är det ingen kris – alla våra fartyg har en butik med ett urval av kläder och praktiska artiklar för resan. Varför vara hemma och träna på kända vägar inför SM när man kan göra det i en by där det endast är möjligt att springa ett fåtal kilometer utan risk för sitt eget liv. Jämför väderdata för Svalbard med Sverige. Under sommaren lyser midnattssolen över denna högarktiska arkipelag som utmärks av gnistrande glaciärer, packis och dramatiska bergkedjor. Jämför resor och få senaste priserna från över 1 000 flygbolag och resebyråer. För att uppleva midnattssol på bästa sätt finns det såväl skoter-, båt- och vandringsturer på Svalbard. Däremot är det dyrt för matbutiken och restauranger att importera varor från fastlandet. Flygbolaget Lufttransport har för Store Norske Spitsbergen Kulkompani flugit med två Dornier Do 228 från Svalbards …. Det låter långt norrut och det låter spännande. Fjällräven springer längs strandkanten och i dess mun finns ett ejderägg.

AnnonsJämför Priser med trivago™, Hitta Erbjudanden och Spara på ditt Hotell i Svalbard. Ordet Svalbard betyder “kalla kuster” och återfinns i isländska texter från 1100-talet. Glaciärvandring Klättra i dem, åk skidor på dem eller bara förundras över dem – vad du än väljer går det inte att undvika glaciärernas enorma kraft. På sommaren upplevs djur- och naturlivet bäst från en båt. Läs SvD:s tio råd inför resan. Idag utforskar vi tillsammans med en lokalguide Svalbards största stad, Longyearbyen, som också är ögruppens administrativa centrum. Sommaren därpå kom hon tillbaka för att arbeta som trekking-guide och spenderade tre månader i tält. År 2012 bosatte sig Thérèse på Svalbard och utbildade sig till arktisk naturguide. Sedan dess jobbar hon året runt som guide, föreläsare och expeditionsledare och har med tiden lärt sig att tala svenska flytande. På sommaren mellan maj och augusti går solen inte ned alls på Svalbard. Svalbard om våren och sommaren är mer magiskt än det man i sin vildaste fantasi kan tro. Svalbard är en taxfreezon, vilket innebär att tobak och alkohol är skattefritt. En kaffe latte kostar 45 kr, en fatöl (0,5 l) 55 kr, en drink 81 kr. Vill man hellre dricka mjölk finns en liter sådan i butiken för 28,60 kr. En isbjörnsfäll (inklusive huvud) kostar 77 250 kr. Solnedgång Trollfjorden Samepojke med hundvalp Samer vid Nordkapp Mitt första besök på Nordkapp Bjørnöya i Norra Ishavet “Nordnorge” vid kaj i Longyearbyen Sommar i Longyearbyen Barn i Longyearbyen Kyrkan i Longyearbyen Tempelfjorden Kongsfjorden Ute på däck vid 80 gr. nord. Med Longyearbyen som bas kan man sätta ihop ett paket med egna utflykter som gör att resans totalpris inte behöver bli dyrare än 10 000–12 000 kr per person för 4–5 dagar. Vädret i Europa Klimatdata för Norge Klimatdata för Svalbard. Svalbard: Klimat och historiskt väder Jämfört med Sverige. För ett tag sedan gästades bloggen av Katarina som berättade om en äventyrskryssning till Grönland. Idag återkommer Katarina med ytterligare en spännande kryssning. Långt norrut Svalbard – det klingar exotiskt och främmande. Svalbard – res till norrsken, midnattssol & upplev en polarnatt. Under båtturer runt Svalbard finns det även möjlighet att få uppleva och fotografera en stor del av Svalbards övriga djurliv. För att vara Arktis så är Svalbard artrikt, detta beror mycket på att golfströmmen gör att klimatet blir mildare än på många andra håll i Arktis. …. Kapp Lee är en underbar plats där du hittar kulturarv från alla epoker av mänsklig utforskning av Svalbard. Men Svalbards storhet finner man självfallet bäst i vildmarken utanför Longyearbyen – och det finns många sätt att ta sig ut. Kom ihåg passet eftersom Svalbard ligger i Schengenområdets ytterkant vilket betyder att passkontroller genomförs. Det är Svalbards fjärde största ort med ca 35 bofasta. Isfjorden i centrala Spetsbergen är Svalbards mest berömda fjordsystem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *