Levaxin dina mediciner-Sluta Med Levaxin

Brandi

Referat av Stefan Sjöbergs föredrag hos

Behandlas med Levaxin och får schema för upptrappning av läkemedel, vilket visar vara en hög startdos som dubbleras redan efter 5 dagar. Jag har sedan december förra året, 2012 slutat med Levaxin och istället använt mig av äkta sköldkörtelhormon. Men ändra aldrig dos eller sluta ta medicinen på egen hand. Jag blev jättedålig direkt.. Jag slutade med levaxin för ett par månader sedan och dess symptom försvann nästan omedelbart, däremot kom min enorma trötthet tillbaka och mitt TSH steg i topp. Det är ett konstgjort hormon som är samma som kroppens sköldkörtelhormon tyroxin, T4. Levaxin tillhandahålls i plastburk med barnskyddande lock samt tryckförpackning. Om du får biverkningar beror det oftast på att du har tagit för hög dos över tid. Läkare känner till vilka kombinationer det rör sig om. Jag tar nu levaxin och Liothyronin. Jag slarvade rejält med min medicin under en månad ( och ja, jag åt extremt bra) låg på sjukhus ett halvår efteråt pga kraschade värden och det tog ett år för mig att komma tillbaka. När man får det lilla tillskottet varannan dag kan det vara tillräckligt för att hjälpa kroppen så att ämnesomsättningen, i kombination med Levaxin och/eller Liothyronin, kan komma igång igen. Om något skulle hända med en patient som får så stor dos Lio som det skrivits om i mail till mig kan det sluta med elände för alla. Vet ingenting om din bakgrund och vad dina värden uppgår till eller hur mycket du tar, vad du väger, etc. Och det berodde inte på att hon rökte för mycket. Det har även rapporterats allergiska reaktioner. Jag gjorde ett försök att sluta med p-piller (Yasmin) för två år sedan men jag drabbades då av akne i ansiktet, främst på kinderna, samt på …. Hej! Jag vill väldigt gärna sluta med mina p-piller efter 15 års användning, med ett stopp under min graviditet för sex år sedan.

  1. Har slutat med levaxinet, känner mig zombie!
  2. Låt er inte bli lurade Katrins Blogg
  3. Levaxin dina mediciner
  4. Levaxin – FASS Allmänhet
  5. Levaxin – 1177 Vårdguiden
  6. Levaxinet har gjort mig sjuk – FamiljeLiv se
  7. Från utbrändhet till livslust: Att balansera sköldkörteln
  8. Relaterade sökningar efter sluta med levaxin
  9. Relaterade sökningar

Levotyroxin (Levaxin) kan hamna i växelverkan med andra mediciner. Johan har arbetat som läkare i 32 år. Nu har det gått 2½ år sedan jag kunde sluta äta mina sköldkörtelmediciner, Levaxin ( T4 Tyrosin) som jag först åt i 5 år, och sedan även med det naturliga sköldkörtel hormonet Armour Thyroid även kallad AT som jag åt i 2 år. Han är allmänläkare ortoped och svarar på alla slags frågor om smärta, sjukdomar och hälsa. OT – Sluta med Omeprazol – Min läkare tyckte det var dags för mig att sluta ta Omeprazol efter mer än 10 år. Kvinnan upplever senare andfåddhet, obehag i bröstkorg och att det svartnar för ögonen. Rådfråga en läkare om du kan ta Levotyroxin (Levaxin) ifall du lider av en hjärt- eller kärlsjukdom, diabetes eller en binjureåkomma. Du ska inte ändra dosen eller sluta med levotyroxin eller liotyronin utan att rådgöra med din läkare. Läkemedlet innehåller det verksamma ämnet levotyroxin. Jag har hört från en läkare som sa att min levaxinnivå kunde vara för hög så att jag inte gick ner i vikt så som han räknat med. Och börjar man med medicin, som Levaxin, är det viktigt med kontinuitet i behandlingen, samt att ta uppföljningsprover under en längre tid, menar Marie Guldstrand. Så det är nog en bättre idé att ta kalciumtillskottet senare. Många mår bra med tsh 0.02 men många får även symtom på övermedicinering, läs om vilka symtom hypertyreos har. Som vuxen har jag aldrig behövt äta levaxin med undantag för min graviditet. Din Levaxin-tablett innehåller konstgjort sköldkörtelhormon och kompenserar din egen bristande hormonproduktion. Blev gravid inom kort också och mådde mycket bättre. I början var jag och kollade upp värdena var 3-6 månad för att dosen skulle kunna ställas in rätt.

Hej jag har ätit levaxin ca 6år. Det här med sköldkörteln är inte så lätt, som jag en gång trodde. Har legat på 2 länge, en ny läkare tyckte jag skulle prova börja ta halva tabletten för att sedan sluta ta levaxinet helt, hon sa att jag ligger inom normalvärdet även med tsh på 3.5. Uppmuntra gärna folk till att förändra sin livsstil men ge inte farliga råd om att sluta med medicin. Säg att …. Levaxin kan du inte sluta Levaxin kan du inte sluta med. Jag har haft det i några år nu. Tabletterna är runda, vita och märkta med styrkan uttryckt i mikrogram (25, 50, 75, 100, 125, 150, 175 respektive 200). Alla styrkor förutom 25 mikrogram är försedda med brytskåra och kan delas i två lika stora dos er. Levaxin finns som tabletter i flera styrkor från 25 upp till 200 mikrogram. Eftersom jag har låg produktion så säger min gynekolog att jag ska sluta äta levaxinet tills att jag mår bra igen, sedan börja med 12,5 microgram varje dag. Om du vill sluta med Levaxin så är det mycket vanligt med ”Övergående underfunktion hos sköldkörteln efter avslutad behandling.” Låt inte detta skrämma dig. Om du till exempel har haft en sköldkörtelinflammation som har läkt, kan det bli aktuellt att pröva att sluta med medicinen. Då slutar du tvärt och sedan får du komma på en uppföljande läkarkontroll efter några veckor. Så numer inga mer hormoner alltså! Med denna dosering kan man ofta trappa ner och sluta med kortisonet på en vecka utan att få besvär. Ny forskning visar att behandling med bara Levaxin, som är standardbehandling vid hypotyreos idag, i själva verket kan förvärra sjukdomen. Studien visar att endast kombinationsbehandling där både T4 och T3 ingår i någon form, kan göra patienter med hypotyreos friska. Minst lika viktigt är det med återhämtning för att förbättra livskvalitén och komma i balans, även om sjukdomen framför allt är ärftlig. Jag har även gjort en håranalys samma tidpunkt för att veta vilka brister min kropp har på livsnödvändiga vitamin, mineraler och spårämnen. Jag undrar om Levaxin har någon påverkan på förbränningen vid viktminskning. Detta var för några år sedan när jag var satt på en diet, 1000 kal/dag under tre veckor. AnnonsDin goda hälsa är vårt mål, låt oss ta hand om dig. Hej Birgit! Många som ätit Levaxin i många år bör fortsätta med det, men om du vill sluta så tycker jag att du pratar med din läkare och att ni gemensamt lägger upp en plan med uppföljande provtagnign varannan månad efter att du trappat ned och sedan kontrollerar och följer symptom/mående/prover och efter helt utsatt behandling. Jag har sedan gymnasiet dia-gnosen hypotyreos. Har under 10 år tagit 50 mg levaxin per dag. Du fortsätter som vanligt med Levaxin och kosttillskott tills du får svar på hårmineralanalysen. Då slutar man med alla andra vitaminer/mineral som inte är rekommenderade i din hårmineralanalys. Min resa har också varit lång och fått dålig hjälp. Du har ju tagit en del blodprover och undrar om du kan svara på mina frågor som jag försökt googla mig till. Jag undrar när man skall ta blodprover, TSH, fritt t4 och fritt t3, hur många timmar skall man sluta med levaxin …. Det som med största sannolikhet triggade Camillas sjukdom i sköldkörteln var rökning. Nej, det var när Camilla tvärt slutade att röka som hon blev sjuk. – I 20 år rökte jag ett paket cigaretter om dagen, men i januari 2011 fick jag nog och bestämde mig för att sluta …. Efter operationen fick jag först veta att jag kan sluta med medicinen men av en annan läkare fick jag beskedet att jag måste fortsätta. Om du altid äter kalcium i samband med att du äter Levaxin ställs dosen in efter det. Slutar du däremot någon gång med kalciumtillskottet ihop med Levaxin kommer dosen bli felinställd. Magnesium verkar vara bäst att ta på kvällen, oavsett. Jag har dragits med mer eller mindre övervikt i nästan hela mitt vuxna liv, dietat på alla möjliga sätt och precis innan jag blev sjuk gick jag ner närmare 30 kg, många har jag gått upp och några har jag gått ner igen. Som en jojo. Jag behandlas sen 2011 med levaxin som är ett konstgjort hormon. Tycker du det passar in kan du antingen prata med läkaren om att sänka dosen till 100mcg levaxin alternativt prova på egen hand att ta 125mcg 4 dagar i veckan och 93.75mcg(3/4 dels tablett 3 dagar och efter 4 veckor. Du kan då drabbas av oro, hjärtklappning, skakningar och svettas mer än annars. Det måste du alltid göra i samråd med din läkare. 5. Finns det alternativ till. EKG utan anmärkning, nya prover ordineras, kvinnan slutar med …. Det måste som bekant vara roligt och skönt att röra sig, annars slutar man ganska snart igen. Om din giftstruma blev behandlad med radiojod så kan det hända att din doktor så småningom vill höja din Levaxindos. Du ska omedelbart sluta ta Levaxin och kontakta läkare om du upplever något av följande: svullnad av ansikte, tunga eller svalg, svårigheter att svälja, nässelutslag och andningssvårigheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *