Amma Till Sömns

Brandi

Hur sluta amma till sömns? – Amning – Föräldrasnack – Libero

Amma Till Sömns
Sömn och amning Vi Föräldrar

Hoppas det ger ett tryggt barn, tror inte det skulle funkat på annat sätt. Men hur gör man om man vill lära barnet att även andra än mamman kan söva. Av Marit Olanders Att ha ett barn som inte vill ta bröstet utan vänder bort huvudet kan vara en enormt jobbig upplevelse. Till en början kändes det helt okej att fortsätta amma på nätterna men så började han sova så mycket sämre på nätterna och det enda sättet att söva om honom var då att amma. Trodde jag. Jag inser nu att jag aldrig ens försökt med något annat, så rädd att ta fighten nattetid med risk för att han skulle väcka Lily att jag bara erbjöd bröstet direkt. Ibland fungerar kanske inte amningen och då måste man ibland ge upp att försöka. Det skulle egentligen bara bli en slurk vid bröstet före utgång. Sömnen kan självklart även påverkas av positiva händelser som till …. Problemet är att jag ammar henne till sömns och att hon under dessa 12 timmar hon sover vill amma mycket (typ snutta i sömnen). Amma så sent som möjligt på kvällen så att barnet är riktigt mätt vid läggning. På kvällen vill han ligga bredvid mig i sängen och amma sig till sömns. Min son är drygt 15 månader och kan inte somna utan att bli ammad (om han inte sover ute i vagnen dvs.). Vaknar barnet till kan du försöka vagga det till sömns men går det inte får man börja om- amma och sedan dra ut bröstvårtan lagom till att barnet somnar. Min dotter på snart 9 månader vill bara ammas till sömns men nu skulle jag vilja ändra på det så att pappan också ska kunna lägga henne. Om du vill amma eller inte är helt och hållet upp till dig. Vi ska ut i parken, i solskenet.

Amning på natten. För många är det tröttsamt att amma på natten och är du ofta uppe och ammar så är det bra om man kan få avlastning under dagen för att få tid att sova. På dagtid funkade det, tack och lov, att amma till sömns då och då upp till 10 månaders ålder. Han fick panik av att ligga på rygg i sängen och dessutom brukar han ju amma till sömns men han är så snorig så han får ingen luft och får panik. Amma alltså tills barnet nästan somnat och dra då ut bröstvårtan. Bedömningarna bygger på kritisk värdering av publicerad litteratur, handböcker inom ämnet och farmakologisk expertis. Hejsan! Vi har en dotter på 8 månader som i princip alltid somnar vid bröstet. Tänker att det finns en anledning till att bebisar eller barn har ett sugbehov, dessutom stimuleras mjölkproduktionen mer nattetid. Malin Bergström, barnpsykolog: Foto: Stefan Tell. Om du misstänker att barnet inte får i sig tillräckligt, eller om du inte kan eller vill amma är det viktigt att få …. I videon ser du ett litet sammandrag av detta, på 1 minut och 46 sekunder.

Jag har en dotter på 6 månader. Vi har fått in en rutin där vi lägger henne kl 20 varje kväll. Detta funkar bra och hon somnar på en gång och sover sen i 12 timmar. Hej, Nu behöver jag tips från er kloka föräldrar därute. Sluta amma till sömns – hur gör man det. Barnpsykolog Malin Bergström – Egentligen behöver man inte sluta med det alls. Men om man vill sluta nattamma eller vill att barnet ska kunna nattas även av andra kan man såklart ändra sina rutiner. Och redan vid 2,5 månader började sonen sova hela nätter, vilket betyder att han alltså somnade om själv om han råkade vakna på natten. Jag ammar fortfarande till sömns, 18 månader. B v c ger ofta råd som leder till mindre mjölk. På dagen kan hon sova i vagnen på en promenad eller om man bär runt henne i bärsele annars måste hon ha bröstet. Skrivet av: Kerstin: Jag ammar fortfarande vår dotter, 13 månader, till sömns, mest för att det blivit en vana som fungerat. Men nu börjar det bli dags att hon, främst, lär sig somna själv på kvällen.(Och så är det ju det här med tänderna och antalet mål per dag.). Bild: Folio Images Fråga: ”Jag har hamnat i en så jobbig nattningsrutin med min 7-månaders: nämligen att amma till sömns. Om han får amma till sömns så somnar han snabbt och smärtfritt, men situationen är ohållbar då ingen annan än jag kan lägga honom eller få honom att somna om på nätterna. TIPS SÖKES ang att sluta amma till sömns. Ju tidigare du sätter i system att att varva ner och mata det allra sista, desto mindre lär din bebis vilja nattammas och desto lättare blir det att sluta med nattamningen helt. Emellertid är Wahlgrens förfaringssätt omtvistat, framför allt för att hon förespråkar att barn sover på sidan eller på magen. Det är, hävdar svenska barnläkare, olämpligt. Ibland kan jag få honom att somna utan bröstet, till exempel om vi är ute på vagn­promenad, men då vaknar han efter en halvtimme och vill ha bröstet – annars somnar han inte om utan bara gråter och är trött. Fast man egentligen vet att det inte är vad det handlar om leder det lätt till känslor av att vara ratad, oomtyckt men också oro för att barnet inte får i sig mat. Längre ner på sidan hittar du flera tips som kan vara till hjälp när du ska sluta att amma på natten. Till slut ammade hen bara någon enstaka gång per natt och till slut ingen gång. Detta tog ju ganska lång tid och andra kanske har slutat mer tvärt men det funkade inte för oss. Jag ville sluta amma på natten pga hen sov så himla dåligt = vi sov dåligt och folk/BVC sa att det ofta blev bättre när man slutar amma. Det kan vara allt ifrån små, hanterbara, lättlösta problem som till exempel lindriga sår på bröstvårtorna till svåra amningsproblem som upptar mycket tid och energi. Så nu ligger han i vagnen och sover, där somnar han alltid på en gång. Har du bestämt dig för att inte amma så låter du bli att låta barnet suga på brösten. Om du inte ammar måste istället ge ditt barn ersättningen med flaska. Barn behöver sova ordentligt och sömnen fyller en stor funktion på samma sätt som mat, lek och närhet gör. Det som skiljer ett barn mot en vuxen människa då det kommer till vikten av sömn är att barnet behöver sin sömn för att växa och utvecklas – detta medan en vuxen å …. Detta är inget som behöver ske över en kväll utan låt det ta tid. Hej! Min son är fem månader och det är hög tid att \”få ordning\” på nattandet. Som det är nu ammar jag honom till sömns varje kväll. Oftast vaknar han några gånger ganska snart efter att han somnat första gången och jag går då in och ger honom bröstet och smyger ut när han somnat om. Vi är tack och lov förskonade från död och skador. Och livet fortsätter, det måste fortsätta. Fortsätt läsa Varför jag ammar ett barn som inte är bebis →. Informationen är riktad till hälso- och sjukvårdspersonal. Om du inte är medicinskt utbildad, läs först vår information för patienter och allmänhet. Nyhetsmorgon är TV4:s morgonprogram som funnits i rutan sedan 1992.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *