P-Stav Mens Hela Tiden-P-stav – Sex och samlevnad – Föräldrasnack – Libero

Brandi

P-stav – 1177 Vårdguiden

Så det är bara att ge det en chans:). Det finns faktorer som gör att p-stav inte kan rekommendera till alla kvinnor. P-stav är fantastiskt när det funkar! Hade samma problem när jag testade mini-piller.. men det blev ju istället tokdyrt eftersom jag hela tiden var tvungen att köpa nya bindor var och varannan vecka. Du kan slippa mens eller bara skjuta fram tidpunkten när du får mens …. Mens hela tiden. 2019-01-13 17:48 #0 av: homesick2018. Pratade med en barnmorska som berättade att man på senare år har märkt av att p-stav nu mera brukar krånga sista året. Så det med att man har mens hela tiden vet jag inte om vi har haft turen nu att få, eller om det hör till ovanligheterna. Möjligheter att bli gravid senare i livet påverkas inte heller. Sätta in och ta ut p-stav. Har ätit både p-piller och mini-piller i massa år, så p-stav är rena semestern nu mera. Biverkningarna med p-stav är ändå mera sällsynta, eftersom stavens hormondos är låg och hormonerna utsöndras hela tiden – ofta får man reda på vilka biverkningar man eventuellt kan förvänta sig när man har p-stav under prövotiden. Så jag tänkte nu byta till p-stav. Så här gör du om du inte vill ha mens.

P-Stav Mens Hela Tiden
P-stav Paulina Danielsson

Tills nu. Haft mens i över en månad. Kontakta därför din barnmorska eller läkare så ni kan diskutera din situation. Först i början gick det jättebra, hade inga som helst blödningar på nästan 3månader. I början när du har mens …. Fördelar med p-stav. P-stavar är ett mycket säkert preventivmedel med lång verkningstid. Pillerna mådde jag så dåligt av och staven blödde jag hela tiden av. I så fall utan p-stav samtidigt. När man har p-stav kan mensen komma väldigt olika från person till person. Vill man sluta tidigare än 3 år så går det utmärkt, bara du får staven uttagen av läkare/barnmorska. Började vid förra mensen med att äta cerazette för att min mens skulle bli regelbundnare + att slippa få så sjukt ont i magen. Hej! Jag har nyss börjat äta p-piller och det har resulterat i att jag hela tiden har bruna flytningar. Staven släpper sedan ifrån sig hormoner, gestagen (gulkroppshormon) hela tiden som går ut till kroppen. Oregelbunden eller utebliven mens kan bero på flera olika saker. Så min bm rekommenderade hormonspiral till mig. Hej! Jag hade p-stav i tre år förut, ibland kunde min mens utebli helt i några månader och ibland fick jag mens samt blödningar flera ggr på en månad, det är nog inte så stor chans att du är gravid men det är ju inte ett 100 procentigt skydd heller men, testa igen om en vecka och är det negativt så har din mens …. Vissa blöder konstant hela tiden när dom har P-stav och jag blöder inte alls,får ”mens” 2 gånger per år ca och har haft min stav i snart 3 år… Jag är jätte nöjd med min men förstår att det är jobbigt för ”er andra” som blöder så mycket. Detta är extremt jobbigt eftersom jag fick liknande problem med mina p-piller. Då började jag också med p-piller vilket ju faktiskt styrde upp mensen pga fler/nya hormoner.

Bilder av P-stav Mens Hela Tiden

Jag har ingen p-stav nu, men jag har haft. Det är väldigt vanligt, men det är olika för alla. Det gör att kroppen får ett jämnare upptag av hormon än med mini-piller. Staven kan sitta i tre år, men kan tas ut tidigare om du vill. Jag hade stav i sex år, ingen mens under tiden mer än mot slutet av stavens hållbarhet. Kunde ha mens i 16 dagar, vara fri 1 dag och ha det igen under 4 dagar för att sen vara fri i 6. Hon som satte in min p-stav sa att det kunde ta tid innan mensen blev som vanlig igen och det förstod jag. Har alltså haft min p stav i ca 5-6 månader nu. Men nu tror jag nog att vanliga kombinerade p-piller skulle kunna vara ett bättre val för dig. Satte in en p-stav 13 november, första 3 veckorna var allt lugnt och hade inga biverkningar. Blöder typ en vecka, blödningsfri 3 dagar och sen blöder jag i en vecka igen. Sjukt jobbigt. Men tillbaka till p-staven. P-staven är ungefär lika stor som en tändsticka. Varken cerazette eller p-stav fungerar på mig. Så denna gången ska hormonspiral testas då kopparspiral är inte bra om man har smärtsamma blödningar vid mens. Har ett problem med min mens efter att jag fick min p-stav. Men sen så drog det hela igång och jag blödde 8veckor sammanhängande (utan några uppehåll). Mens hela tiden. 2012-08-31 11:36 #0 av: zodiakk9. Jag hade p-stav för många år sedan. Vid flera tillfällen har jag slutat med p-piller och då har det tagit 2-3 månader innan mensen kommit igång. Jag är en flicka på 14 år, som nästa vecka ska sätta in p-stav. Men jag börjar få “second th. P-staven innehåller ett gestagen, ett hormon av samma typ som finns i minipiller (det betyder att p-staven inte innehåller östrogen). Sekretet i livmoderhalsen blir så tjockt och segt att spermier inte kan tränga in i livmodern. Hej jag har haft min p stav i 4 år räknade jag ut i går. Hur stor är chansen att jag kan bli gravid nu. Funderar på att byta p-piller mot p-stav på grund. Vissa kan få mens hela tiden, medan andra inte får mens alls. Det var för mig väldigt skönt att slippa tänka på att ta piller varje dag och ändå veta att risken för att bli oöänskat gravid är minimal. Då minskar risken för att du ska glömma dina p-piller. Det finns även p-piller-appar att ladda ner i mobilen. Sen har jag sju vänner som även dem har stav och hälften har regelbunden mens medan andra halvan inte har mens alls. Hade ett par dagar jag blödde under första halvåret sedan har jag inte blött en enda gång på två år. Nu i sommar blödde jag minimalt under två veckors tid men det har gått över nu. Oregelbunden mens betyder att mensen inte kommer vid samma tid varje månad. Speciellt mycket är det 1-3 timmar förrän det är dags att ta ett nytt piller (jag tar dem varje dag klockan 17). Vad är detta? Min mens har varit ganska oregelbunden det senaste året. Men jag skulle inte rekommendera att rækna veckor och dagar som du ær gravid innan du fått ett positivt test, før att om du inte ær gravid kænns det ju som att du førlorat ett barn du ville ha, men som aldrig fanns. Jag var skengravid hela tiden førut. Man behöver inte oroa sig för att glömma bort att ta p-medlet och magsjuka påverkar inte heller säkerheten. Oregelbundna blödningar är vanligt men minskar ofta med tiden. En P-stav ger skydd i 3 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *