vad gör jag för fel – Forum – Matklubben se

Brandi

Hur lyckas man med maräng? – Allt för föräldrar

Marängen Blir Inte Hård I Ugnen
Maräng – Såhär gör du perfekt vita och spröda maränger!

Ställ in formen i nedre delen av ugnen och stäng samtidigt av. Låt botten svalna helt. 4. Under tiden botten bakas gör du vaniljmoussen. Separera äggula och äggvita. 3. Spara gulorna för sig och lägg vitorna i en rymlig skål. Klicka ut 10-12 st stora maränger med 2 skedar. Man bör börja spritsa marängen så fort man slutat vispa annars stelnar marängen och blir kort i …. Vispade äggvitorna hårt och blandade sen i sockret efter hand och fortsatte vispa, frågan är om jag kanske vispade för länge/lite. Pajen blev fin men en timme i ugnen räcker inte för marängen i min mening. Grädda marängen mitt i ugnen ca 2 min. När man vispar maräng är det viktigt att bunken är helt torr och fri från fett. Resultat: smeten blir mycket stabil och passar att spritsa till fina former, bakelser mm. Använd marängen till spritsning av t.ex. tårtor, bakelser etc. Känn med sticka när botten är genomgräddad. Stäng av värmen efter 2 minuter, passa noga så att marängen inte bränns. Ställ in i nedre delen av ugnen. Ställ in marängen i ugnen och sänk direkt temperaturen till 120 grader.

Om du vill bli en flitig torkare rekommenderar jag att du köper en liten torkmaskin med hyllor i nät. Marängerna blir frasiga och en aning sega i mitten, precis som jag vill ha dem. Min maräng sjönk ihop, vad hände. Vispa ner sockret lite i taget, tills äggvitan är styv, toppig och glansig. Glace au four som är franska för glass i ugn. Har du ingen gasbrännare kan man ge marängen färg under gillelementet i ugnen. Jag sätter båda plåtarna i ugnen på samma gång och har ugnen på 100 grader hela tiden och marängerna i ugnen i 2 tim 15 minuter Jag håller tummarna för dig! Blanda ner hälften av sockret och vispa med elvisp tills vitorna är hårda och fasta. 4. Vispa ner vinäger och majsstärkelse i marängen. Det enkla tricket är faktiskt riktigt bra eftersom en marängsmet alltid måste vispas länge, både för att få upp volymen i äggvitan och för att sockret ska lösas upp och binda sig med ägget. Gör ytterligare en tårtbotten enligt ovan. Blir marängen glansig och rinnig har man tagit i sockret för snabbt. Använd en glasskål eller en rostfri kopparbunke. Har testat vispa med både stavmixern och ballongvisp, vad gör jag för fel. Väl värt det lilla besväret alltså. Låt plåten stå kvar i ugnen 5 timmar eller över natten. Öppna inte luckan under tiden. Ugnsbakad glass täckt med maräng på ett lager av sockerkaksbotten. Kollade lite marängrecept och bakade en ny som fick stå inne nästan fyra timmar i 100-110 grader. Inget fel på smaken men marängen blev inte så hög och frasig i konsistensen, blev nästan som en vanlig sockerkaksbotten.

Konditori – Bakkemi

Att vispa marängen så hård att man kan vända bunken över huvudet är en metod som många har lärt sig. Behåller dina spritsade maränger formen och inte sjunker ihop, då vet du att din vispning blivit perfekt! 7. Använd gärna digitaltermometer för att kontrollera att din ugn …. I fett finns det proteaser som bryter ner äggviteproteinet Albumin, använd därför ALDRIG platsbunkar när ni vispar maräng, använd hellre en metallbunke eller kastrull. Och när det gäller bakning, kör på varmluft, 120 grader i c:a 1 timme. Det räcker inte med att vispa dom fluffiga. Man måste fortsätta ytterligare en stund tills smeten blir lite “hård” Maränger Det blir ca 60 maränger fördelat på 2 plåtar. Tänk också på att inte välja större form än angiven, ca 20 cm i diameter för det blir svårt att breda ut smeten då. Har testat 2 olika recept idag, har inte lyckats med maränger förut heller. Vill ju ha smeten fast så jag kan spritsa ut dom snyggt:/ Någon som har något tips? Om du inte är en väldigt rutinerad äggknäckare, knäck då några ägg i taget, inspektera vitorna och häll över dem vartefter i en större skål. Grädda mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek och om man vill ha torra eller sega maränger. Vispa äggvitor och citron till hårt skum och vispa ner sockerlagen i en fin stråle. När du vispar maräng är det viktigt att sockret inte tillsätts för snabbt för då kan du döda marängen. Använd inte en plastbunke eftersom fett kan gömma sig i små rispor på insidan av bunken. Fett gör nämligen att marängen blir glansig och inte lyfter i ugnen. När sockervattnet nått 121 grader häll det i en tunn stråle ner i marängen som vispas försiktigt. Fortsätt vispa tills marängen når ljummen temperatur. Citronkräm: Blanda äggulor, socker, citronskal och citronjuice i en rostfri bunke. När allt är iblandat ökar man hastigheten och vispar tills det blir hårda toppar (ca 10-15 min). Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och grädda i c:a 1 ½ timme. En god och uppskattad dessert som känns extra festlig. Tårtan blir extra fin med spritsad maräng på toppen – då passar italiensk maräng utmärkt. Tricket är att koka ett sockerlag att göra marängen av. Italiensk. Vispa äggvitor till hårt skum och vispa ner lite socker och vanilj åt gången. Bre ut marängen på sockerkakssmeten och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-30 min. Lägg ev över ett bakplåtspapper mot slutet så marängen ej blir för mycket gräddad. Smörj en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Det går också bra att torka bären i varmluftsugn eller vanlig ugn. Bred ut marängen på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. För att göra maräng krävs att man försiktigt separerar äggulan från vitan då minsta spår av gula förstör möjligheterna för ett hårt skum. Det söta luftiga bakverket älskas av. Man kokar vatten och strösocker till 120-125 grader. Smält chokladen i micron och ringla över marängen. Vänd bara 1 gång med en slickepott. Blanda inte i chokladen, bara vänd snabbt för att få ett fint marmorerat mönster. Värm ugnen till 130° (varmluftsugn) eller 145° (vanlig ugn). Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. 5. Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och blanda med 3,5 dl vispgrädde. Sänk ugnsvärmen till 100° och grädda 45–55 min. Ta ut och låt marängen kallna på papperet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *