Kiruna Extreme – Bilder & Historia

Brandi

Startsida – Kiruna Extreme

Kiruna Extreme. 1,400 likes · 3 talking about this. Kiruna Extreme Mountain Marathon tävling löpning 70,00 km i Riksgränsen, Kiruna, Norrbotten, Sverige. I Varggropen finns omklädnings- och duschmöjligheter under vintersäsongen. Kiruna has a gloomy climate, affected by Atlantic low-pressure systems. Due to its extreme daylight cycle, the period between April to August account for 73% of Kiruna’s annual sunshine according to the 1961-1990 normals, whereas the five darkest months between October and February contain only around 10% of the annual sunshine. Kiruna Extreme (Mountain Marathon) IFK:s erfarna funktionärsstab, som har stor erfarenhet av arrangemang i grenarna orientering och längdåkning, arrangerar detta bergsmaraton med orientering i Kirunas fjällvärld. Extreme (70-90 km fågelvägen, 4000-6000 meter stigning)Är för er med mycket god kondition, fjällvana, orienteringskunskaper och som vill ha en extremt tuff utmaning. Första två kontrollerna låg efter vandringsled så var bara att springa på och det kändes lätt och fint. If you continue without changing your settings, we’ll assume that you are happy to receive all cookies from this website. Sträckorna är totalt över två dagar. Kiruna Extreme – KEX, dag 2. I vintras hölls årets vinterupplaga av X-games som vanligt i Aspen, Colorado. Ja då var det mesta nerpackat i ryggsäcken som ska användas i tävlingen vid Kebnekaise. Tekniska Verken arbetar just nu med alla tillgängliga resurser för att sanda. Tidigare erfarenhet av liknande tävlingar rekommenderas starkt. Tävlingen arrangeras på olika platser i Kirunafjällen varje år.

Lagen bär själva med sig all nödvändig utrustning för att klara två tuffa dagar och en natt på fjället. Vid extrem nederbörd eller blåst är det svårt att upprätthålla kvalitetssäkringen. Övriga spår prepareras efter nederbörd dock minst tre gånger/vecka. Kiruna. Kiruna is a small mining town located smack centre of the Aurora oval. Kiruna Extreme – Fjällöpning i tunn luft. 28 augusti, 2014 Skrivet av Henrik. Best Price Guarantee · No Hidden Fees · 63,000 Cities Worldwide · 23 Million+ Customers. Kiruna Extreme är en tvådagars fjällorientering (mountain marathon) för tvåmannalag med övernattning på fjället där deltagarna själva bär med sig all nödvändig utrustning för …. Kiruna Extreme Mountain Marathon (KEX) I ett av Sveriges mest spektakulära område. Kiruna Extreme är en tvådagars fjällorientering (mountain marathon) för tvåmannalag med övernattning på fjället där deltagarna själva med sig all nödvändig utrustning för …. Hur det blir i framtiden efter 2017 får vi återkomma till. Test your limits and experience magnificent scenery when you participate in some of the coolest races in Kiruna’s Arctic mountain ranges. Kiruna / Extreme. Kontakt. Vi tar gärna emot inspiration för framtida inlägg av våra läsare – hör av dig om du har en upplevelse du vill dela med oss.

Specialpriser · Service dygnet runt · Blixterbjudanden · Inga bokningsavgifter. Självklart kan du även skriva till oss om du har några frågor. Bergsmaraton i vackra miljöer, adrenalinfyllda äventyr och tuffa utmaningar. Kiruna Extreme 2017 är inställd Vi, IFK Kiruna har tyvärr tvingats besluta om att ställa in kommande tävling 2017. AnnonsBest Deals Today, Up to 80% Off. Book Hotels Now & Pay Later. Trevliga naturupplevelser önskar IFK Kiruna och Höjdmeter. Uppdatering: Nu finns det virtuella kontroller på topparna. Dessa skall bara verifiera att ni är på rätt topp. Kiruna Extreme. 1,405 likes · 1 talking about this. Kiruna Extreme (KEX) är en tvådagars fjällorientering för tvåmannalag med övernattning på fjället. Tävlingen är en riktig utmaning. Högalpin terräng med bergstoppar över 2000 meter och glaciärer. Vinteräventyr (4 dagar) Till Låkta med bandvagn. Wilmermedia var där och filmade. #kex2013. Norrland och skoter går hand i hand NSD skrev tidigare i år om en 23-årig kille från Kiruna …. Agoda.com has the best prices on Kiruna Hotels, Resorts, Villas. Instant Confirmation · English Language Support · 63,000 Cities Worldwide. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Nyheter om Kiruna Extreme Svenska Cykelförbundet Svenska Skidförbundet Svenska Orienteringsförbundet Riksidrottsförbundet Norrbottens Cykelförbund Norrbottens Skidförbund Norrbottens Orienteringsförbund Norrbottens Idrottsförbund Nytt och aktuellt. Kiruna Extreme är på Riksgränsen. 21 augusti 2015 · Lagen springer förbi startpunkten, dag 1, Kiruna Extreme 2015, Riksgränsen. Kiruna Extreme. 21 augusti 2015 · Några lag kommer i mål i nattlägret efter dag 1, Kiruna Extreme 2015, Vassijaure/Riksgränsen. # kirunaextreme # kex2015. Kiruna Extreme. 1,398 likes · 3 talking about this. Kiruna Extreme nästa! 17 augusti, 2014 Skrivet av Henrik. Knappt hunnit tvätta och torka kläderna sedan AXA Fjällmaraton så är det dags för en ny tävling i svenska fjällen. På torsdag bär det iväg upp till Kiruna för att springa Kiruna Extreme Mountain Marathon, KEX. November Premiere for skiing in Luossavaarabacken, the central ski slope in Kiruna. By the end of November we have received more snow and it is possible that some winter activities have started. I large- och extreme-klasserna är det mycket vatten och sten. Kärt barn verkar ha många. Hotell Kiruna, Sverige med lägsta pris-garanti. Kiruna. Spara. Jervenduken Extreme. 3 450 kr. Beskrivning. Denna är lika stor som Huntern men med extra tjockt foder. Många hundtävlingar har som krav att man måste ha en fjällduk med i packningen för att få starta. Att pista samtliga skidspår i Kiruna C tar ca. 6-8 timmar med pistmaskin. Mountain marathon in beautiful environments, adrenaline-filled adventures and tough challenges. Kiruna Extreme är ett hårt och exklusivt tvådagars fjällmaraton med orientering i subarktisk fjällmiljö. Du kan välja mellan tre banlängder som sträcker sig från 35 till 90 kilometer och Kiruna Extreme tävling löpning 90,00 km i Kirunafjällen, Kiruna…. Vi startade tyvärr i motionsklassen dag 2 efter klättringen på slutet av dag 1. Kiruna var vackert, lagom stort för en familj utan lokalsinne, och intressant i och med flytten av en stor del av staden. Vi hade dessutom snö och -10 grader, vilket gjorde det ännu vackrare. Vi besökte Kiruna (och Abisko) på höstlovet, vilket visade sig vara extrem lågsäsong. English Language Support · No Hidden Fees · 23 Million+ Customers. Extrem halka i Kiruna! ⚠️ ☔️ ️ Vädret gör just nu att vi har extremt halkigt på våra gator, gångvägar och trottoarer och SMHI har även gått ut med klass 1 varning om plötslig ishalka. Packad för Kiruna Extreme! 19 augusti, 2014 Skrivet av Henrik. Mycket av utrustningen har jag köpt för tävlingen som jag sprang i England i våras medan en del har funnits hemma. Av: Ralph Andersson 18 oktober, 2017 0 3,544 Visningar. Spektakulärt var ordet – minst sagt – när Ingenjörsvillan i Kiruna skulle flyttas. Villan som stod klar år 1900 är 23 meter lång, 19 meter bred, tre våningar hög och väger 300 ton. Home to Abisko National Park, Sweden’s highest mountain Kebnekaise and the ski resorts Björkliden and Riksgränsen and not to mention ICEHOTEL in the small village of Jukkasjärvi. Håll värmen och fiska hela dagen även i låga temperaturer och kalla vindar med W4 Winter Suit Extreme. Kvalitet, funktion och bekvämlighet var ledorden när man tog fram detta tvådelade ställ. Både jacka och byxor är välutrustade med alla funktioner och detaljer som seriösa sportfiskare efterfrågar. Under natten mot måndag uppmättes 34,6 minusgrader i Nikkaluokta i Gällivare kommun. Du kan välja mellan distanserna Middle (25-35 km), Long (45-60 km) eller Extreme (60-90 km). Distanserna är indelade i klasserna herr, dam och mix. Trots detta levde tävlingen gott och väl upp till namnet Extrem.Jag och Henrik flög upp till Kiruna i torsdags morse, det kändes som att halva Norwegian planet var fullt av KEX löpare och det var en hel del kända ansikten. Det blev mycket snack inför tävlingen både ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *